Toerist opgelicht Amsterdam

Utrechtse Taxi-chauffeurs staken
3 juli 2016

Toerist opgelicht Amsterdam

Een 27-jarige taxichauffeur is door de politie aangehouden nadat hij een reiziger 195 euro heeft laten betalen voor een ritje van vliegveld Schiphol naar Amsterdam.
Na de taxi rit van vliegveld Schiphol naar Amsterdam kwam de toerist voor een vervelende verassing te staan toen hij werd bevolen de rekening van een schokkende 195 euro te betalen. Uiteindelijk wilde de taxi chauffeur de man zijn wisselgeld niet teruggeven waardoor de man uiteindelijk 200 euro heeft betaald.

Toen de man een verklaring voor het extreem hoge bedrag vroeg aan de taxi chauffeur vertelde hij hem dat er een luchthavenbelasting werd gerekend. Vervolgens liet hij een scherm zien, wat niet de taxi meter was.

De chauffeur is vrijdag 8 juli door de politie aangehouden voor oplichting. Hij is zijn licentie kwijt voor in ieder geval 12 weken meldt de politie. Het incident is geen uitzondering. Recent moest een toerist voor een ritje van Schiphol naar een het Okura hotel bijna 1000 euro betalen. Een andere reiziger betaalde 940 euro toen werd gebracht van Schiphol naar de Overtoom in Amsterdam.

Plan nu uw reis